Søg

Resultater

Lovgivning om fælge

Når man monterer andre fælge på en bil, er der nogle krav, som skal være opfyldt, for at det er lovligt.

Sporvidde

I Danmark er det lovligt, uden nogen form for dokumentation, at forøge en bil´s sporvidde med 20 mm (10 mm. pr. side). Man skal dog være opmærksom på, at man regner ud fra den mindste sporvidde, som er anført på bilens standardtypegodkendelsesattest. Dvs. at bilen kan være godkendt med flere forskellige fælge, som hver især giver bilen forskellige sporvidder. Her benytter man så fælgen med den mindste sporvidde som udgangspunkt.

Hvis en given fælg giver en endnu større sporviddeforøgelse, eller hvis sporvidden formindskes, kan fælgen stadig godt være lovlig, hvis der foreligger en TÜV-attest som dokumentation.

Skærmreglement

Ud over sporvidden skal de nye hjul også overholde skærmreglementet for at være lovlige. Det betyder, at hele hjulet skal være inden for skærmen inkl. dæksidens runding. Hvis dette ikke er opfyldt, vil hjulet ikke være lovligt, uanset om de er lovlige med hensyn til sporvidde.

Vores ekspedienter vil kunne vejlede dig omkring reglerne i forhold til netop din bil.

DIREKTE BOOKING & KONTAKT

Nu kan du booke en værkstedstid direkte hos en af vores afdelinger. Du kan også sende en ONLINE FORESPØRGSEL – men du er naturligvis også altid velkommen til at ringe direkte til os for personlig betjening.

Hanstholm
BOOKING
Hanstholm
97 96 11 22


Thisted
BOOKING
Thisted
97 92 10 22


Sydthy
BOOKING
Sydthy
97 94 57 22