Søg

Resultater

Tjek dækkets lufttryk

Hvilket lufttryk?

Det korrekte lufttryk er vigtigt, både for sikkerheden og for dækkets holdbarhed. Det skal kontrolleres, når dækket er koldt. Dæktrykket skal kontrolleres regelmæssigt, cirka hver fjortende dag.

Et fald i lufttryk kan skyldes:

  • Naturligt udslip af luft gennem dækkets sider
  • Temperaturfald
  • Mindre perforeringer som i et slangeløst dæk ikke umiddelbart fører til punktering, men som med tiden kan føre til uoprettelig skade på dækket fordi det kører med for lavt lufttryk

Hvad er det korrekte lufttryk for campingvogne og trailere?

Michelins anbefalinger for kørsel i bil med trailer er som følger.

Lufttryk for bil med radialdæk

Såfremt bilfabrikanten ikke har givet en særlig anbefaling af lufttryk ved kørsel med anhænger, skal baghjulene pumpes op til lufttrykket for fuld belastning. I tilfælde hvor lufttrykkene for fuld belastning og normal belastning er de samme, øges lufttrykket i bilens baghjul med 4 til 7 psi (0,3 – 0,5 bar) i kold tilstand, i forhold til normal lufttrykket.

Lufttryk for campingvogn eller trailer

Såfremt fabrikanten af campingvognen eller traileren ikke har givet en særlig anbefaling, kontaktes Michelin; opgiv nøjagtig dækdimension (inklusive belastningsindeks) og den aktuelle akselbelastning dækkene bærer (ved vejning på en vognvægt for eksempel).

DIREKTE BOOKING & KONTAKT

Nu kan du booke en værkstedstid direkte hos en af vores afdelinger. Du kan også sende en ONLINE FORESPØRGSEL – men du er naturligvis også altid velkommen til at ringe direkte til os for personlig betjening.

Hanstholm
BOOKING
Hanstholm
97 96 11 22


Thisted
BOOKING
Thisted
97 92 10 22


Sydthy
BOOKING
Sydthy
97 94 57 22